štvrtok 20. novembra 2014

Pierre Cardin /Cannes/




Legenda. Aj takto jednoducho možno pomenovať futuristický dom francúzskeho návrhára Pierra Cardina. Veď len o máloktorom sídle je napísaná samostatná exkluzívna kniha.

Dielo architekta Anttiho Lovaga, ktoré staval štrnásť rokov, sa nachádza neďaleko Nice na skalách nad mestečkom Tourette-sur-Loup a pri pohľade z diaľky vyzerá ako vyliata bublinkujúca ružová kaša. Mimochodom, bublinky tvoria súčasť aj samotného jeho názvu – Palais Bulles znamená v preklade Bublinkový palác. Pomenovanie palác je tiež namieste, sídlo je totiž skutočne exkluzívne, len obytná plocha má 1 200 štvorcových metrov. K tomu treba prirátať exteriérové chuťovky, ako amfiteáter pre päťsto ľudí (len javisko má 370 m2), bazény, jazerá či záhrady spolu na 85 ároch pôdy. 








Z domu, ktorý sa doslova rozlieva po skalách, je krásny výhľad na more a na Cannes.

Dom, ktorý zvonka vyzerá ako kulisa zo sci-fi filmu, vnútri pôsobí, naopak, ako z praveku. Miestnosti sú riešené ako nejaké jaskyne, v celom dome sa nachádza desať takýchto apartmánov vyzdobených originálnymi dielami od umelcov ako Jérôme Tisserand alebo François Chauvin. Pri vstupe nechýbajú hala a recepcia s panoramatickým výhľadom. Zariadenie si Pierre Cardin navrhol sám, oblé izby predsa potrebujú špeciálny nábytok.





Moderná budova sa v interiéri vracia k tradičnému bývaniu v jaskyniach.

Hoci návrhár uvádza Palais Bulles ako svoje sídlo, ponúka jeho priestory aj na organizovanie rôznych večierkov či prezentácií – vojde sa doň totiž až 500 hostí kokteilových párty alebo 350 ľudí v prípade, že by chceli na večierku i stolovať. V amfiteátri rád usporadúva módne prehliadky, kde prezentuje nielen svoje kolekcie, ale aj diela mladých začínajúcich módnych návrhárov. A kochať sa krásnymi ženami v ešte krajších róbach pri úplne dokonalom výhľade na Stredozemné more a záliv v Cannes stojí naozaj za to.



Zdroj: http://zivot.azet.sk
Plus d’infos sur : www.palaisbulles.com
crédits photos : Honestlywtf

1 komentár: