utorok 28. októbra 2014

Martin Margiela /Paris, La Maison Champs Elysées/

La Maison Champs Elysées, apartmán Gilded Lounge

Kto je Martin Margiela?


Tajomný Margiela /9. apríla 1957/, označovaný aj ako "neviditeľný",  je belgický módny návrhár. Absolvoval Kráľovskú akadémiu výtvarných umení v Antverpách a po presťahovaní sa do Paríža v roku 1984 začínal ako asistent Jeana Paula Gaultiera. "Vedel som, že je dobrý, len som si neuvedomil, do akej miery", povedal neskôr Gaultier.


Gilded Lounge

Jeho prvá vlastná kolekcia z roku 1988 vyvolala veľký šok. V roku 1997 sa stáva riaditeľom dámskeho klasického dizajnu módneho domu Hermés a zároveň buduje svoju vlastnú značku Maison Martin Margiela.
Komerčný tlak primäl kreatívneho návrhára odstúpiť v roku 2003 zo svojej pozície v dome Hermés a v roku 2009 aj z pozície kreatívneho riaditeľa spoločnosti Maison Martin Margiela. V roku 2011 sa opäť objavil, tentokrát nečakane ako interiérový dizajnér. Jeho prvým projektom bol hotel La Maison Champs Elysées v Paríži.

Margiela vždy odmietal masmédiá, je známy len jeden jeho raritný rozhovor a jedna jeho fotografia. Pri predvádzaní kolekcií módneho domu Maison Martin Margiela novinári môžu len tipovať, či je osobne prítomný aj návrhár, verejnosť jeho dnešnú podobu nepozná.

Jediná známa fotografia Martina Margielu zo začiatku jeho kariéry.


Ako býva Margiela?


To sa mi veru nepodarilo vypátrať. Rovnako neviditeľný je aj jeho domov.

Surrealistické návrhy jeho interiérov to však dávajú tušiť...






















Jeho prvý interiér hotela  La Maison Champs Elysées je plný Martinovho surrealizmu. Ornamentálna bohatosť v štýle Napoleona III. v Gided Longue je vytvorená fototapetami, nádherný je kontrast dvoch barov, z ktorých jeden je čisto biely a druhý strikne čierny.

Website: www.maisonmartinmargiela.com

V štýle Martina Margielu:


Závesné svietidlo Bulb, foto KARE Design
Stôl Bijou Steel, foto KARE Design

Odkladací stolík Real Dream 2DRW, foto KARE Design

Navštívte obchod KARE Design:


468x60-price.jpg
La Maison Champs Elysées, apartmán Junior Suite



La Maison Champs Elysées, apartmán Junior Suite

La Maison Champs Elysées, The Cigar Bar
La Maison Champs Elysées, The White Lounge






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára