streda 22. októbra 2014

Coco Chanel /Paris/

Módna ikona vo svojom byte v roku 1959


Luxusný a pôsobivý.  

Taký je dizajn interiéru slávneho bytu ešte slávnejšej Gabriele "Coco" Chanel na Rue Cambon č. 31 v Paríži.

 


























Byt sa nachádza na treťom poschodí módneho domu Chanel. Aj keď Coco bývala v hoteli Ritz, ktorý bol celkom nablízku, mala byt aj v srdci módneho domu. Butik Chanel má štyri podlažia - na úrovni ulice je obchod, na druhom podlaží šatne, byt Mademoiselle Coco na treťom a jej osobná pracovňa na štvrtom. Strecha ponúka jeden z najlepších výhľadov v Paríži.



Byt je navrhnutý v úplne inom štýle, ako sú jej modely. V celkovej kompozícii i v každom detaile cítiť jej nadšenie pre orientálny štýl, jej poverčivosť, vieru v liečivú silu kryštálov, ovplyvňovanie horoskopmi.
 


Zlaté boxy na konferenčnom stolíku sú darom od vojvodu z Westminsteru , zatiaľ čo plastika ruky bola vyrobená pre Chanel talianskym umelcom Albertom Giacometti.
Schodisko, ktoré je stále pokryté krémovým kobercom a obložené zrkadlami, je v štýle Art Deco.


Luxury and Impressive Interior Design of Coco Chanel’s Apartment at 31 Rue Cambon.

Coco Chanel’s Paris Flat at 31 Rue Cambon, above the Chanel Boutique. Even though Coco resided at the Ritz in Paris, which was within walking distance, she lived in the heart of Chanel. The Chanel Boutique has four floors – the shop is at the street level, dressing rooms on the second, Coco Mademoiselle’s apartment is on the third, and her personal workshop was on the fourth. The rooftop also offers some of the best Paris views.




Coco bola častokrát fotografovaná v tomto ikonickom bielom kresle. Za pozornosť tiež stojí osemboký tvar zrkadla na stene, ktorý bol inšpiráciou pre flakóny parfémov. Rovnaký tvar ako výhľad na Place Vendôme, ktorý mala Coco z jej apartmánu v hoteli Ritz.












V salóniku Coco vítala novinárov, ale aj hostila mnoho z jej slávnych priateľov, ako napr. Elizabeth Taylor, či Salvadora Daliho.

Zlaté škatuľky sú darom od vojvodu z Westministeru

Semišovú pohovku navrhla sama Coco Chanel












31 Rue Cambon, Paríž. Apartmán najslávnejšej módnej návrhárky 20.storočia, Coco Chanel. Luxusný a pohodlný apartmán sa nachádza na 3.poschodí a prítomnosť božskej Coco tu je cítiť na každom kroku. Najtypickejším prvkom celého apartmánu je slávne, zrkadlové točité schodisko, ktoré poznáte aj z filmu Coco before Chanel. Z týchto schodov módna legenda tajne sledovala reakcie na jej nové kolekcie, ktoré modelky predvádzali na prízemí.

Zaujal vás tento článok? Máte ku téme článku nejaké otázky?
Napíšte mi do diskusie pod článkom a ja sa pokúsim na vašu otázku odpovedať.

Mohol by tento článok zaujímavý aj pre vašich známych a priateľov? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

Už ste sa niekedy inšpirovali štýlom slávnych ľudí pri zariaďovaní svojho domova?
Pochváľte sa v diskusii pod článkom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára