streda 7. januára 2015

Dita Von Teese /Hollywood/


Dita Von Teese (narodená ako Heather Renée Sweet dňa 28. septembra 1972) je slávna americká burleskná tanečnica, modelka, herečka, návrhárka kostýmov a spodného prádla. Pomohla znovu spopularizovať burleskné vystúpenie a bola vydatá za Marilyna Mansona.



Svadobné šaty pre sobáš s Marilynom Mansonom od Viviene Westwood


Čo to tá burleska vlastne je?


Nuž... striptíz. Burleska by sa dala nazvať babičkou striptízu alebo tiež jeho umeleckým stvárnením, kedy balancuje medzi erotikou a humorom, nebojí sa priznať stud a neskĺzne do oplzlosti.
Dita Von Teese je známa svojou fascináciou filmov zo začiatku štyridsiatych rokov a klasickým retro štýlom. Na univerzite študovala historické kostymérstvo a je vyštudovanou kostýmovou návrhárkou. Okrem iného chodila na balet, čo tiež zúročila vo svojej práci.

Dita Von Teese vo svojej spálni, www.people.com


Hollywoodsky dom


Dom v Holywoode v Kalifornii je z 19. storočia a je zariadený vintage glamour štýlom, vrátane vintage ružovej kuchyne. Dita je vášnivou zberateľkou čínskych starožitných artefaktov, predovšetkým porcelánových vajec a čajových súprav.

Najznámejšou miestnosťou je spálňa v štýle glamour, kde sa Dita necháva najčastejšie fotografovať.






Zrkadlový kozmetický stolík.


 

 Ružová kuchyňa


Nič proti glamour stylu, ale posúďte sami... je toto kuchyňa pre štyridsaťročnú ženu?

K ružovej kuchyni si dáme ružový satén.

Historizujúce tapety a perie

 

Dita má všeobecne v obľube obrovské historizujúce vzory tapiet, najlepšie na úplne všetkých stenách. Nasledujúce miestnosti pripomínajú parížske byty z prelomu 19. a 20. storočia, vrátane vypchatých zvierat. Nesmie chýbať pávie perie. Je to kadejaké, len nie vkusné. Historizujúci interiér sa dá urobiť aj lepšie.

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Dita_Von_Teese

Obývacia izba s vypchatým zverincom.




Dom má samostatnú miestnosť na klobúky.
Dita často nosí korzety.

1 komentár:

  1. Síce by som rozhodne osobne nešla do ružovej v kuchyni, aspoň teda nie v takom množstve, avšak oproti ostatným miestnostiam kuchyňa ešte pôsobí ako-tak "normálne". Ale Dita nie je typická štyridsiatnička, je excentrická, tak prečo nie? Uff, ale ten zrkadlový stolík sa mi nepáči, naopak páči sa mi asi len ten striebristý kútik pri okne v spálni.

    OdpovedaťOdstrániť