streda 30. decembra 2015

Michelangelo Buonarotti /Castellina, Tuscany/

Obývacia izba s klenbou z tehál a kamenným krbom.

Vidiecky dom jedného z najznámejších a najtalentovanejších umelcov nielen talianskej renesancie ale všetkých čias - Michelangela Buonarottiho - je osadený medzi toskánskymi pahorkami v meste Castellina. Taliansky umelec ho kúpil v roku 1549 a majetkom rodiny Bounarotti zostal až do roku 1867. V súčasnosti je dom zrekonštruovaný, pričom cieľom rekonštrukcie bolo zachovanie pôvodnej stredovekej krásy stavby.


Michelangelo Buonarotti
Pre tých, ktorých fascinuje história, musí byť návšteva tohoto domu silným zážitkom. Pôvodná architektúra trojpodlažného domu s vežou, ktorá bola postavená dokonca v 11. storočí, je zdôraznená veľkými kamennými krbmi a trámovými stropmi. V dome sa nachádza osem spální a sedem kúpelní.

V kuchyni sa nachádza pôvodné monumentálne otvorené ohnisko na varenie, ktoré dopĺňaju súčasné elektrospotrebiče a sporák na tuhé palivo. Práve tu si človek vie najlepšie predstaviť život slávneho umelca spred viac ako šesto rokov...


Stredoveká kuchyňa s otvoreným ohniskom na varenie.

Jedna zo spální

Rekonštruované bolo aj okolie domu, trávniky, sad s citrónovníkmi, olivové háje a vinice s odrodou Chianty, rovnako ako i pôvodná stavba na lisovanie olivového oleja.





Via: http://www.toptenrealestatedeals.com/homes/weekly-ten-best-home-deals/2015/11-17-2015/6/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára